Page Not Found سفرزون
انتشار: فروردین 30، 1400
بروزرسانی: 18 تیر 1404

Page Not Found سفرزون

Page Not Found سفرزون

شمال ایران نه تنها به خاطر مناطق طبیعی بلکه به خاطر خوراکی ها و غذاهای خوش طعم و عطرش شهرت دارد. گذراندن یک روز با اصیل ترین غذاهای محلی مازندران تجربه لذت بخشی است که هیچکس نباید از دست بدهد. مورد بعدی از غذاهای مخصوص چابهار که می توان نام برد، تخلان است.

  • شاید اگر اولین بار باشد که این غذا را میل می کنید از ترکیب یک مزه شور با یک مزه شیرین کمی تعجب کنید، اما کافی است که یک بار امتحانش کنید احتمالا آن را به بقیه هم توصیه می کنید.
  • آش تمبر هندی از آن دست آش های خوشمزه ای است که نیاز دارد حبوبات آن را شب قبل خیسانده و آب آن را چندین بار عوض کنید.
  • برنج نیم دانه، آلوچه و آرد برنج نیز از دیگر ترکیبات این غذا هستند که باعث می شوند طعم شگفت انگیز آن تا همیشه زیر زبان تان باقی بماند.
  • آش خشکبار جزو غذاهای محلی استان همدان است که از خشکبار مختلفی برای تهیه آش استفاده می کنند.
  • خورش به آلو از غذاهای سنتی یزدی است که با ترکیب آلو و به، مزه ترش و شیرین (ملس) فوق العاده ای پیدا می کند.

این غذا با مرغ درست می شود اما برخی هم آن را با اردک یا گوشت درست می کنند. کشمش پلو، معمولاً غذای اصلی در نذری های محلی و شمالی محسوب می شود. در ترکیبات این غذا، کشمش، رب نارنج یا رب انار، پیاز، مرغ، برنج، زعفران و ادویه استفاده شده است. امکان ندارد که مهمان رسمی یا مجلسی یا محبوب خانه مازندرانی ها باشید و برایتان اردک شکم پر تدارک ندیده باشند. این غذای خوشمزه نیز مانند غذاهای دیگر شمالی با برنج، سبزی و ترشی درست می شود.

آیا غذاهای خوشمزه ایرانی برای همه خوشمزه هستند؟

مواد تشکیل دهنده این غذا مشابه خورش بادمجان است و نکته مهم در تهیه این غذا، بریدن ته بامیه به شکلی است که مایع لزج آن خارج نشود. ارومیه خورش یا اورمیه خورش، یکی از خورش های سنتی ارومیه ای است که شباهت بسیاری به خوراک لوبیا چیتی دارد. این غذای لذیذ معمولا با بادمجان و سیب زمینی سرخ کرده و به همراه برنج سرو می شود. گوشت خورشتی، لوبیا چیتی، پیاز، رب گوجه فرنگی، زعفران، غوره، نمک و فلفل از مواد تشکیل دهنده ارومیه خورش هستند. گوزلمه یکی از غذاهای محلی ارومیه است که با سیر، تخم مرغ، ماست، روغن و نمک درست می شود. «گوزلمه» در زبان ارومیه ای به معنای «منتظر نباش» یا «صبر نکن» است و دلیل نام گذاری این غذا این است که تهیه گوزلمه به زمان بسیاری نیاز ندارد و بسیار ساده است.

جاهای دیدنی مازندران در پاییز که نباید از دست بدهید

این غذا با عطر و بوی سیر و شوید تازه سرخ شده، هوش را از سر شما خواهد برد. شله ماسی، شله دووی، شله ماستی یا شله دوغی، یکی از غذاهای ساده و محلی کهگیلویه و بویر احمد است که با برنج، دوغ، پونه و پیاز داغ درست می شود. کمی روغن کرمانشاهی را در یک تابه مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. کوفته ها را برای یک ساعت در سس، روی شعله ملایم گاز بپزید تا کاملا مغز پخت شوند. در پایان کوفته ها را در ظرف مورد نظر بکشید و به همراه سس سرو کنید. آش سبزی، یکی از آش های محلی و سنتی شیراز است که در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

کباب مشتی

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی بسیار ساده و سریع است؛ ضمن اینکه مواد اولیه آن خیلی زیاد نیست و شامل گشنیز و شنبلیله، ماهی جنوبی، تمر هندی و ادویه های مختلف می شود. مردم هر منطقه یک نوع ماهی خاص را در قلیه به کار می برند؛ به عنوان مثال در اهواز از میش ماهی و هامور و یا در بندر گناوه از ماهی سرخو یا همار استفاده می کنند. تنوع غذایی ایران، مخصوصا غذاهای خوشمزه بسیار زیاد است، البته برای پخت خوشمزه ترین غذاهای ایرانی باید با دستور پخت آن ها آشنا بود.