
بروزرسانی: 18 تیر 1404
لیست غذاهای شمالی با دستور؛ طرز تهیه 15 غذای محلی گیلانی
لیست غذاهای شمالی با دستور؛ طرز تهیه 15 غذای محلی گیلانی
برخی از اهالی رشت، در کنار این غذا سیب زمینی هم سرخ می کنند و آن را در کنار برنج نوش جان می کنند. این غذا معمولا با ذائقه همه ایرانیان سازگار است، بنابراین اگر فرد بدغذایی هستید و نمی خواهید غذاهای جدید و محلی را امتحان کنید، از خوردن این غذا پشیمان نخواهید شد. خورش اسپناساک یکی از غذاهای خوشمزه و محلی ایران است که معمولا به شکل های گوناگون در جاهای مختلف کشور طبخ می شود. اسپناساک که غیربومی ها به آن خورشت اسفناج نیز می گویند یکی از اصیل ترین خورشت های مازندران است که عطر و طعم مطبوعی دارد. روی این غذا می توانید در صورت تمایل، تخم مرغ بگذارید و به همراه برنج زعفرانی نوش جان کنید. این رب خوشمزه به همراه چند ترکیب دیگر نظیر گوجه فرنگی، پیاز نگینی شده، آبغوره، نعناع خشک، آب انار و البته بادمجان کباب غذای خوشمزه ای به نام نازخاتون را به عمل می آورند.
- اگر بخواهیم خوراک دیگری را در لیست بهترین غذاهای محلی ایرانی قرار دهیم، باید به کباب سرداشی، یکی از غذاهای معروف همدان اشاره کنیم.
- این نان را معمولا با آرد تصفیه شده درست می کنند که سطح رویی آن ترد و برشته و بافت داخلی نرم و پفکی است.
- البته گاهی اوقات این رستوران به قدری شلوغ است که برای صرف کردن غذا در آن جا باید از چندین روز قبل میز رزرو کنید.
- وقتی کباب کوبیده و جوجه کباب در کنار هم سرو می شوند، به آن کباب وزیری می گویند.
این شیرینی و دسر خوشمزه با خرما، آرد گندم، روغن، گردو و دارچین درست می شود. بوشهری ها برای درست کردن رنگینک اول هسته های خرما را جدا کرده و داخل آن را با مغز گردو پر می کنند. بعد آرد گندم را تفت داده و رنگ آن که تغییر کرد روغن را اضافه می کنند. در مرحله آخر مخلوط آرد را روی خرماها ریخته و در انتها آن را با دارچین، پودر پسته، خلال بادام یا پسته تزئین می کنند. همان طور که بارها در این مقاله اشاره کردیم، ایران کشوری است با تنوع قومی و فرهنگی بالا که باعث شده یک غذای واحد در هر استانی به شکل متفاوتی درست شود. طعم و عطر کوفته، آش، آبگوشت و … هر استانی با دیگری متفاوت است و کوفته قمی هم از این قضیه مستثنا نیست.
پلو زعفرانی چابهار
در فهرست غذاهای ایرانی، «خورش کنگر» یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که اواخر تابستان تا اوایل زمستان می توانید با کنگر تازه آن را درست کنید. در طرز تهیه خورش کنگر از سبزی هایی مثل جعفری و نعنا هم استفاده می شود. «خورش شش انداز» یا «خورش شیش انداز» از انواع غذاهای ایرانی بدون گوشت است. در طرز تهیه خورش شش انداز معمولا از لبو، هویج و کدو هم استفاده می شود. بامیه یکی از سبزیجات مقوی است و معمولا در طرز تهیه انواع غذاها مثل «خورش بامیه» و حتی ترشی بامیه هم به کار می رود. طرز تهیه خورش بامیه مشابه دیگر خورش های موجود در لیست غذاهای ایرانی است و با انواع گوشت ها می توانید آن را مقوی تر و طعم دارتر کنید.
چکدرمه، از غذاهای محلی معروف ایران
ترکیب املت سوزی و نان محلی خاطره ای در ذهن شما خواهد ساخت که همیشه یادآوری آن برای شما لذت بخش خواهد بود. برای تهیه آش دوغ قزوینی نیاز به لوبیا قرمز، نخود، عدس، سبزی آش، برنج و پیاز داغ دارید. وقتی که این غذا سرو می شود آن را با دوغ چکیده مخصوص قزوین میل می کنند. توجه داشته باشید که در دستورالعمل هایی که برای طبخ غذاهای محلی آموزش داده می شود مقدار مواد اولیه با توجه به نسبت های خاصی تعیین می شود. در زبان اصیل مازندارنی، کئی به معنای کدو و پلا همان پلوی خودمان است.
این کتاب شامل دستورپخت و ماجراهای سفرۀ ایرانی در ۱۰۰ سال پیش است. تنوع غذایی و توضیحات کاربردی و کامل و وجود تصاویر غذاها از جمله ویژگی های مثبت این کتاب آموزش آشپزی است. این ویژگی ها آن را به یک کتاب آشپزی ایرانی کامل تبدیل کرده است. چه از علاقه مندان به هنر آشپزی باشیم و چه آشپزی را صرفا جهت رفع نیاز انجام دهیم، در هر صورت به آموزش اصولی و دقیق این هنر نیازمندیم. قطعا یکی از بهترین منابع برای یادگیری آشپزی کتاب های آموزشی آشپزی هستند. در این مطلب، فهرستی از معروف ترین و بهترین کتاب های آشپزی ایرانی را معرفی می کنیم.